Otvorena renovirana zgrada Poreske uprave u Kruševcu

Bez autora
Jan 30 2011

U petak je otvarena renovirana zgrada Poreske uprave u Kruševcu, a kako je rečeno ova godina će biti godina reforme Poreske uprave. Zgrada Poreske uprave je samo jedan u nizu objekata u Kruševcu koji će biti rekonstruisan tokom ove godine u okviru projekta reforme. Za renoviranje zgrade Poreske uprave u Kruševcu utrošeno je 15 miliona dinara, od čega je 10 miliona dinara iz budžetskih rezervi, a 5 miliona dinara iz kase Poreske uprave. Oko 14 opština i gradova iz centralne Srbije ove godine će dobiti ovakve i slične objekte u koje će biti uloženo približno 50 miliona dinara. Kao glavni cilj Poreske uprave za ovu godinu, direktor Poreske uprave Republike Srbije Dragutin Radosavljević je istakao uspostavljanje elektronske komunikacije sa poreskim obveznicima, koja bi privredi Srbije trebalo da donese uštedu od 600 miliona evra.

Otvorena renovirana zgrada Poreske uprave u KruševcuU petak je otvarena renovirana zgrada Poreske uprave u Kruševcu, a kako je rečeno ova godina će biti godina reforme Poreske uprave.

Zgrada Poreske uprave je samo jedan u nizu objekata u Kruševcu koji će biti rekonstruisan tokom ove godine u okviru projekta reforme.

Za renoviranje zgrade Poreske uprave u Kruševcu utrošeno je 15 miliona dinara, od čega je 10 miliona dinara iz budžetskih rezervi, a 5 miliona dinara iz kase Poreske uprave. Oko 14 opština i gradova iz centralne Srbije ove godine će dobiti ovakve i slične objekte u koje će biti uloženo približno 50 miliona dinara.

Kao glavni cilj Poreske uprave za ovu godinu, direktor Poreske uprave Republike Srbije Dragutin Radosavljević  je istakao uspostavljanje elektronske komunikacije sa poreskim obveznicima, koja bi privredi Srbije trebalo da donese uštedu od 600 miliona evra. Očekuje se da način funkcionisanja i komunikacije između Poreske uprave i drugih državnih organa bude mnogo efikasniji i brži kako bismo uspostavili centralni registar, što je cilj za 2011. godinu.

Poreska uprava pronašla je način da napravi ravnotežu između onoga što treba da bude servis klijentima, poreskim obveznicima, ali i prinude.

Kako je najvljeno, do avgusta 2012. godine biće završena izgradnja carinarnice u Kruševcu, a u naredna dva meseca u Kruševcu počeće sa radom i odeljenje Trgovinskog suda.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik